فوايد اعجاب انگيز خرما
بهداشت نيوز: مطالعات نشان داده است كه با مصرف خرما، برخي از شاخصهاي التهابي مانند اينترلوكين، در مغز كاهش مييابد. شاخصهاي التهابياي كه منجر به بيماريهايي چون آلزايمر ميشوند.
همچنين خرما ميتواند منجر به كاهش فعاليت پروتئينهاي بتاآميلوئيد شود. اين پروتئينها باعث تشكيل نوعي پلاك در مغز ميشوند. اين پلاكها باعث اختلال ارتباطي بين سلولهاي مغز و متعاقبا مرگ سلولهاي مغزي يا آلزايمر ميشوند.
همچنين مطالعه بر روي موشهاي آزمايشگاهي كه در يك دورهي مشخص با خرما تغذيه شده بودند نشان ميداد كه اين موشها قدرت يادگيري و كنترل اضطراب بيشتري نسبت به ساير همنوعان خود كه با اين مادهي غذايي تغذيه نشده بودند، داشتند.
تحقيقات بين زنان باردار نشان داده است كه خرما باعث زايمان طبيعي سريع و راحت در آنها ميگردد. به زبان سادهتر زمان زايمان كوتاهتر شده و نيازي به تحريك دهانهي رحم براي باز شدن نيست. در يك مطالعه كه بين ۶۹ زن باردار صورت گرفته است، نشان ميدهد كه زناني كه به مدت ۴ هفته روزي ۶ عدد خرما مصرف كردند، ۲۰٪ بيشتر از ساير زنان بارداري كه خرما مصرف نميكنند، موفق به زايمان طبيعي و البته راحتتري شدند.
محققان احتمال ميدهند كه اثر سريعتر كردن زمان زايمان خرما ممكن است به اين نكته ربط داشته باشد كه اين مادهي غذايي حاوي تركيباتي است كه به گيرندههاي اكسيتوسين (Oxytocin) متصل ميشوند و به نظر مي رسد كه اثرات اكسيتوسين را در بدن پخش ميكند. اكسيتوسين هورموني است كه در حين زايمان طبيعي سطح انقباضات رحمي را افزايش ميدهد. به معناي ديگر اگر اين انقباضها كم باشند، زايمان سختتر و به مراتب طولانيتر را تجربه خواهد كرد. علاوه بر اكسيتوسين، خرما حاوي تانن نيز است كه سرشار از تركيبات قابض ميباشد و كاركردي مشابه اكسيتوسين دارد. به نظر ميرسد خرما به علت قند و انرژي طبيعي بالايي كه دارد، بدون اينكه باعث افزايش وزن بيرويه در زنان باردار شود، براي حفظ سطح انرژي در طول روز گزينه مناسبي باشد.
در هر ۱۰۰ گرم خرما، مقدار قابل توجه ۷ گرم فيبر وجود دارد كه براي تامين سلامت بدن، كافي است. فيبر با ارتقا سطح حركت روده، منجر به تنظيم گوارش و جلوگيري از يبوست در شما ميگردد. فيبر همچنين به علت كمك به فرآيند هضم سريع، باعث كنترل و كاهش قند خون نيز ميشود.
بيشتر بخوانيد : ظروف كرايه شهرك غرب
منبع : روزنو
برچسب: ،
ادامه مطلب